3. ožujak

Print Friendly, PDF & Email

 

 

2011. – preminuo Blair River, promotor lanaca restorana brze hrane “Heart Attack Grill”. River je težio više od 260 kilograma, a imao je samo 29 godina. “Heart Attack Grill” iz američke savezne države Arizone poznat je po obilnim menijima koji nerijetko imaju i do 8.000 kalorija, no vlasnik uvjerava da je njegova hrana 100 posto prirodna i zdrava. Svaki gost teži od 150 kilograma počašćen je besplatnom večerom.

 

1936. – Rođen Ignac Kulier (03.04.1936.-31.08.2016.) jedan od najpoznatijih hrvatskih nutricionista i tehnologa, te popularni pisac stručne i znanstveno-popularne publicistike iz polja prehrane s preko 15 objavljenih knjiga: „Znate li što jedete?“ (1986), „Hrana u službi zdravlja“ (1992), „Zbogom debljino – strategija mršavljenja“ (2010), „Što i kako jedemo: sve je pod kontrolom? (2013) i druge.

Kulier je kao kolumnist časopisa, dnevnih novina i web portala doprinio napisao više od 500 članaka (Coolinarka, Vjesnik, Zdrava krava itd). Diplomirao je veterinarskom fakultetu u Sarajevu, doktorirao na kvaliteti mesa te radio kao inspektor za kontrolu hrane, tehnolog u proizvodnji, znanstveni suradnik i predavač na fakultetima  (Prehrambeno-biotehnološki fakultet Zagreb, Medicinski fakultet Rijeka, Kineziološki fakultet Zagreb, Farmaceutsko-biokemijski fakultet Zagreb).

Zdrav život podrazumijeva disciplinu i pokret jer je čovjek bez discipline životinja u tekstilu.

Slažem se s liječnicima kad kažu: „Ne zanima me kako izgledate, već kakve su vam krvne žile“. Naravno, krvnim žilama cirkulira vitalna tekućina – krv koja nosi hranu i kisik. Kad se nešto začepi, recite zbogom.

 

 

Prati N.com