Lothar Hirneise

Print Friendly, PDF & Email

 

 

Lothar Hirneise je predavač i predsjednik njemačke udruge “Ljudi protiv raka” (Menschen gegen Krebs), osnivač terapijske metode za rak “3E”, direktor Centra za holističko liječenje raka “3E” u Buochu kraj Stuttgarta, te u Njemačkoj autor bestselera “Kemoterapija liječi rak i Zemlja je ravna ploča” u kojoj se kritički odnosi prema konvencionalnim terapijama liječenja raka; izdavač, predavač, popularizator.

Kada mu je prijatelj obolio od raka, udubio se u problematiku i statističke brojke, te počeo potragu za uspješnijim metodama liječenja. U želji da bolje sagleda liječenje i izlječenje od malignih bolesti obišao cijeli svijet, od Aljaske do Novog Zelanda (30-tak zemalja), istraživao učinke više od 100 terapija i razgovarao s više od 1.000 pacijenata koji su ozdravili unatoč slabim prognozama za ozdravljenje.

Iz svega toga je iznikao njegov terapijski sustav koji je nazvao “3E” (njemački: Ernährung, Entgiftung, Energie) koji se sastoji od zdrave prehrane, eliminacije toksina i energetskog rada na sebi.

Godine 2001. objavio je svoju do sada jedinu knjigu s provokativnim naslovom “Kemoterapija liječi rak i Zemlja je ravna ploča”. U knjizi je opisano više teorija uzroka raka, konvencionalne metode liječenja, autorov sustav liječenja 3E i pedesetak nekonvencionalnih (takozvanih alternativnih) terapija.

Godine 2002.g. je primio američku nagradu za alternativnu medicinu NFAM u Washingtonu, a 2006.g. je otvorio svoj holistički Centar “3E” kraj Stuttgarta. Hrvatsku je posjetio u prosincu 2008.g., te je u Zagrebu održao nekoliko popularnih predavanja.

Gostovao je u mnogim emisijama, pa tako i u popularnoj “Na rubu znanosti” – video snimke gostovanja može pronaći na Youtube-u.

 

Prati N.com