Osnovana udruga “Istarski eko proizvod”

Print Friendly, PDF & Email

 

 

17.10.2009. – U Puli, u sjedištu Istarske razvojne agencije, osnovana je udruga “Istarski eko proizvod”, a osnivači su registrirani proizvođači ekoloških proizvoda s područja Istarske županije, koji su se organizirali radi zaštite prirodnih vrijednosti Istre te razvoja ekoloških i socijalno prihvatljivih gospodarskih djelatnosti. Za prvog predsjednika Udruge izabran je Nenad Kuftić, proizvođač s najdužim stažem u ekološkoj poljoprivredi i golemim iskustvom.

Članovi Udruge mogu biti isključivo proizvođači ekoloških proizvoda koji su registrirani u upisniku ekoloških proizvođača Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja kao ekološki proizvođači. Jedan od važnih ciljeva Udruge je pomoć članovima u ostvarenju prava na novčane potpore koje u svrhu poticanja ekološke proizvodnje osiguravaju Ministarstvo i Istarska županija.

“Istarski eko proizvod” je jedina udruga s područja Istarske županije koju čine isključivo ekološki proizvođači, a čine ju maslinari, proizvođači stoke, medari, proizvođači povrća i voća, vinari i drugi. Osnivanje je inicirao Agribiocert, Zadruga za obavljanje stručnog nadzora i ugovornu kontrolu robe koja provodi stručni nadzor nad proizvođačima, prema potrebi proizvođača. (D.Ć.)

Izvor – preneseno u cijelosti sa:
novi-foji.com, 17.10.2009.

 

Prati N.com