Prehrana sirovom hranom

Print Friendly, PDF & Email

 

 

Velečesni dr. Ivan Zirdum osnivač je knjižnice UPT gdje je objavljeno preko 500 različitih knjiga. Također prakticira i promovira sirovu prehranu, a na dnu teksta kojeg je ljubazno napisao za portal Nutricionizam.com, pronaći ćete njegove kontakt podatke.

 

Dr. Ivan Zirdum o prehrani sirovom hranom

Ovo nije samo proizvoljni izbor nekih entuzijasta na kugli zemaljskoj. To je jednostavno striktni zahtjev prirode, želimo li održati svoje zdravlje i životnu vitalnost do svoje prirodne smrti. Da, to je jedini i neophodni put k trajnom ljudskom zdravlju.

Zašto tolike bolesti pogađaju samo čovjeka? Životinje koje žive u prirodi daleko su od svega toga. Zar je Stvoritelj stvorio čovjeka, kao najsavršenije biće na ovoj Zemlji, tako jadna da može oboljeti čak od tisuću bolesti onda tražiti neki od 30.000 lijekova. Ne, to jednostavno ne možemo pripisati Bogu Stvoritelju.

No, upravo zato što se čovjek udaljio od prirodnih Božjih zakona i počeo uništavati hranu vatrom, on obolijeva na mnogovrsne načine. Životinje u prirodi koje se hrane svojom sirovom hranom žive neusporedivo zdravije i vitalnije. Zaboravili smo značajnu rečenicu na prvoj stranici Biblije: “I doda Bog: Evo, dajem vam sve bilje što se sjemeni, po svojoj zemlji, i sva stabla plodonosna što u sebi nose svoje sjeme: neka vam budu za hranu!” (Post 1, 29).

O_Zirdum_Ivan

Tu rečenicu navode u svojim knjigama i najveći znanstvenici – nutricionisti dvadesetog stoljeća, kao što su Ehret, Tilden, Walker i dr. Ti znanstvenici potanko objašnjavaju zašto je potrebno jesti prirodnu, sirovu hranu. Zato što stanice u našem organizmu vape za živom hranom. To im je nužno potrebno za njihovu mnogostruku funkciju i održavanje našeg zdravlja. Hrana koja je termički obrađena na temperaturi od preko 45 C postaje uništena, mrtva. S njom se muči naš organizam. Nekako preživljava ali uz cijenu mnogih bolesti kao na primjer: visoki krvni tlak, loša krvna slika, dijabetes, loša probava, tegobe sa srcem i krvnim žilama, kamenci u žuči i bubrezima, rak itd. Nikakvi nam lijekovi neće pomoći na duge staze. Jedino što može liječiti uzrok jest uzimanje prijesne – žive hrane umjesto mrtve – termički obrađene.

O tome je izašlo dvadesetak knjiga i na hrvatskom jeziku. Dovoljno je barem jednu od njih pročitati da se usvoji nužno saznanje o prirodnoj prehrani i da si tako pomogne pri bilo kojem oboljenju.

Za potanje objašnjenje i za knjige može se obratiti na:

Dr Ivan Zirdum, prof., Đakovo
Tel. 031 802-352; 811-774
Mob. 099 230 7620
Najsigurnije vrijeme je svaki dan u večernjim satima.
e-mail: zirdum (at) upt.hr

 

Prati N.com