Pužići s koprom

Print Friendly, PDF & Email

 

 

Sastojci

1 žlica suhog kvasca
brašno
topla voda
1 žličica šećera
1 žličica soli
3 žlice maslinovog ulja
1 žličica suhog kopra
1/4 žličice češnjaka u prahu

Priprema

U posudu staviti 4 žlice brašna, 1 žlicu suhog kvasca, 1 žličicu šećera i šalicu tople vode. Dobro promiješati pjenjačom, pokriti i ostaviti na toplome 20 minuta.
U nadignutu smjesu brašna i aktiviranog kvasca dodati sol i dvije žlice maslinovog ulja te miješati kuhačom uz postepeno dodavanje brašna. Treba se dobiti gušća ljepljiva smjesa koja se odvaja od stijenki posude. Pokriti i ostaviti na toplome barem 45 minuta, da bi se smjesa uvećala za otprilike dva-tri puta.
Nakon toga, smjesu još jednom promiješati i prebaciti na dobro pobrašnjenu podlogu, i rukama izraditi tijesto u pravokutnik. Dobro pobrašniti gornju površinu tijesta te izvaljati do debljine oko 1 cm.
Po 4/5 razvaljanog tijesta razmazati ostatak maslinovog ulja, posipati suhim koprom i češnjakom u prahu.
Rub tijesta (koji nije premazan punjenjem) pritisnuti prstom i navlažiti vodom. Pripremljeno tijesto sa začinima zarolati u roladu, s time da rub koji je utisnut prstom bude na donjem dijelu rolade.
Pripremljenu roladu odrezati na pola, a zatim svaku polovicu na još 4 komada, trebali biste imati dovoljno tijesta za 8 pužića/kolutića.
Pleh obložiti papirom za pečenje te posložiti pužiće s barem 3 cm razmaka. Mogu se lagano premazati uljem.
Ostaviti još dvadesetak minuta da se pužići završno nadignu, a zatim peći na 180 C oko 15-20-ak minuta, da pužići poprime lijepu zlatnu boju korice.

 

Pužići s koprom 1C

Pužići s koprom 2C

 

Prati N.com