Vitamin C za tretman infekcija dišnih puteva

Print Friendly, PDF & Email

 

 

29 veljače 2020. – Vitamin C pomaže u održavanju snažnog imunološkog sustava, također uništava viruse i smanjujue simptome infekcija. Vitamin C nije „lijek“ za koronavirus, ali može spasiti život i definitivno smanjuje jačinu infekcije. Ukoliko smatrate da za vitaminu C nije dokazana djelotvornost protiv koronavirusa, imajte u vidu dvije činjenice: 1) za sada nema lijeka za koronavirus (COVID-19) jer je to novi virus, i 2) vitamin C djeluje antivirusno uključujući na virus gripe, upale pluća, čak i poliomijelitis.

Što trebate znati?

Ako ne poduzimate ništa drugo, počnite uzimati vitamin C, najmanje 3 grama raspoređeno tijekom dana. To je 1000 mg svakih 8 sati, ili ravna žličica vitamina C u prahu koju ste otopili u vodi i koju ćete piti tijekom dana.

Ako dobijele virusnu infekciju dišnog sustava, samo povećajte unos vitamina C: puna žličica (to je 4-5 grama) otopljena u vodi (pomoći će vam da ostanete hidratizirani) svakih 3-4 sata.

Javite se liječniku, izolirajte se od ostalih kako ne biste na njih prenijeli zarazu – to je vaša obaveza prema drugima.

Prilagođeno iz: D. Downing, G. Schuitemaker, Vitamin C and COVID-19 Coronavirus, OMNS 28. veljače 2020.
Više informacija na:  orthomolecular.org/resources/omns/v16n14.shtml

 

Prati N.com