31. listopad

Print Friendly, PDF & Email

 

 

2017. – Francuska vlada usvojila je zakon kojime se uvodi dobrovoljno označavanje pakirane hrane sustavom NutriScore. Nadaju se da će sustav poboljšati kvalitetu prehrane, te da će kupci lakše odabrati nutritivno bogatiju hranu pri kupovini.

Izvor: Food Navigator

 

2009. – Nakon ekonomske krize, McDonald’s je odlučio zatvoriti vrata na Islandu, te je ovaj dan zabilježen kao posljednji dan njegova poslovanja u ovoj maloj otočnoj državi.

Islanđanin po imenu Hjortur Smarason kupio je hamburger i krumpiriće kao suvenir. Kod Smarasona se hrana nije pokvarila, te ju je donirao Nacionalnom muzeju Islanda gdje je obrok boravio godinu dana. Trenutno je obrok hamburgera i krumpirića izložen Bus Hostelu u gradu Reykjaviku, odnosno prikazuje se 24sata dnevno putem webkamere, pa se svatko može uvjeriti na što popularni obrok liči danas i da li se što u njegom izgledu promijenilo.

Update: Dana 01.01.2016. hamburger i krumpirići se još uvijek nalaze na istom mjestu, snimaju se i prenose uživo – kameru možete pronaći na donjoj web adresi. Ako primijetite promjenu, javite!

Izvor:
bushostelreykjavik.com/last-mcdonalds-in-iceland

 

 

Prati N.com