Krema od nevena

Print Friendly, PDF & Email

 

 

Krema od nevena je odlično rješenje za suhu i ispucanu kožu, pogotovo u zimsko vrijeme kada je koža izložena hladnoći te kod poslova gdje se ruke trebaju održavati čiste u svako vrijeme kao kod ugostiteljskih poslova ili medicinske struke.

Ljekovitu kremu od nevena možete izraditi sami bez puno muke od tri osnovna sastojka, potrebni su vam maslinovo ulje, cvjetovi nevena i pčelinji vosak. Krema od nevena štiti i zacjeljuje suhu kožu, potiče zarastanje ranica i opekotina, može se koristiti na cijelom tijelu.

Prvi način pripreme

Sastojci

125 ml maslinovog ulja
2-3 žlice suhih latica nevena
10 g prirodnog pčelinjeg voska

Priprema

Lagano zagrijati ulje i dodati neven. Smjesu treba ostaviti 15-ak minuta kako bi neven otpustio ljekovite sastojke. Neven se procijedi. Ponovo zagrijati ulje i dodati pčelinji vosak. Krema se izlije u staklenu posudicu gdje će se ubrzo stvrdnuti kako se bude ohladila.

Drugi način pripreme

Sastojci

50 grama cvjetova nevena
0,5 lit maslinovog ulja
40 grama pčelinjeg voska

Priprema

Cvjetove nevena preliti s maslinovim uljem, dobro zatvoriti u staklenku i držati 2 do 3 tjedna na toplom mjestu. Nakon toga, procijediti ulje u posudu. Ulje zagrijati i dodati pčelinji vosak. Kada se pčelinji vosak otopi skinuti s vatre i dobro promiješati. Tekućina će se s hlađenjem sezati, te je prije toga preliti u manje staklene bočice koje ste pripremili za čuvanje kreme.

Krema se čuva u hladnjaku.

 

Prati N.com