Deodorant

Print Friendly, PDF & Email

 

 

Deodorant možete napraviti koristeći nekoliko jeftinih sastojaka koje ćete pronaći u gotovim svim supermarketima. Naravno, ovaj će biti bez nepotrebnih dodataka koji se inače nalaze u komercijalnim proizvodima.

Sastojci

1/4 šalice sode bikarbone
1/4 šalice kukuruznog škroba
4 žlice nerafinirane kokosove masti
10 kapi esencijalnog ulja grejpfruta
manja staklenka s poklopcem

Priprema

U zdjelici promiješajte sve suhe sastojke (sodu bikarbonu i škrob), zatim postepeno dodajte kokosovu mast i esencijalno ulje grejpfruta dok ne dobijete željenu konzistenciju, najbolje miješajući vilicom.
Deodorant je najbolje spremiti u staklenku ili kutijicu s poklopcem. Čuvajte na sobnoj temperaturi.
Pri upotrebi, uzmite malo smjese na prste, trljajući po koži će se deodorant lagano otopiti.

Količina navedena u ovom receptu trebala bi biti dostatna za 4-5 mjeseci upotrebe.

Probajte koristiti bilo koje esencijalno ulje koje vam ugodno miriše, npr. lavandu, citronelu, ali ne zaboravite da i kokos ima svoj miris koji se mora složiti s drugim esencijalnim uljem.

Napomene

– Soda bikarbona kupljena u dućanima može sadržavati aluminij. Stoga je poželjno koristiti soda bikarbonu bez aluminija.

– Originalni recept koristi fini škrob indijske marante koji se između ostalog koristi za jelo, izradu želea, pudinga, biskvita, torti, umaka, a ima upotrebu u kozmetičkoj i farmaceutskoj industriji. U ovom deodorantu je indijska maranta zamijenjena nama lako dostupnim kukuruznim škrobom (popularni “Gustin”).

Izvor:
howaboutorange.blogspot.com

 

Prati N.com